De beste plekken om te genieten van de lokale wijn en champagne aan de Côte d'Azur

13 februari 2023
De beste plekken om te genieten van de lokale wijn en champagne aan de Côte d'Azur

De Côte d'Azur, ook wel bekend als de Franse Rivièra, is een schitterende kustlijn in het zuidoosten van Frankrijk die zich uitstrekt van Saint-Tropez tot aan de grens van Italië. Deze prachtige regio staat bekend om zijn schitterende stranden, luxe jachthavens en levendige steden, maar is ook de thuisbasis van enkele van de beste wijnen en champagnes die Frankrijk te bieden heeft. In dit blog artikel nemen we je mee op een reis langs enkele van de meest onvergetelijke wijn- en champagnebelevenissen die je kunt vinden aan de Côte d'Azur.

Domaines Ott, Saint-Tropez

Domaines Ott is één van de meest iconische wijnhuizen in het zuiden van Frankrijk en is gevestigd in de buurt van Saint-Tropez. Dit wijnhuis staat bekend om zijn uitmuntende roséwijnen, die perfect passen bij de zonovergoten dagen aan de Côte d'Azur. Het wijnhuis biedt rondleidingen aan waarbij je niet alleen kunt genieten van de prachtige omgeving, maar ook kunt deelnemen aan een proeverij van hun bekroonde wijnen.

La Cave Bianchi, Nice

In het hart van de bruisende stad Nice vind je La Cave Bianchi, één van de oudste wijnwinkels in de regio. Deze historische wijnwinkel, opgericht in 1860, biedt een indrukwekkende selectie van wijnen en champagnes uit de hele regio en daarbuiten. La Cave Bianchi organiseert regelmatig proeverijen en evenementen waar je kunt genieten van de rijke smaken van de lokale wijnen en champagnes, begeleid door deskundig advies van hun ervaren sommeliers.

Château de Crémat, Nice

Château de Crémat is een historisch wijnhuis gelegen in de heuvels net buiten Nice en biedt een adembenemend uitzicht over de stad en de Middellandse Zee. Dit prachtige landgoed, gesticht in 1906, produceert een scala aan bekroonde wijnen, waaronder rode, witte en roséwijnen die worden geproduceerd met behulp van traditionele technieken. Bezoekers kunnen genieten van rondleidingen door het landgoed, gevolgd door proeverijen van hun voortreffelijke wijnen, terwijl ze genieten van het spectaculaire uitzicht.

Le Domaine des Féraud, Vidauban

Le Domaine des Féraud is een prachtig landgoed in de Provence, gelegen tussen Saint-Tropez en Cannes, en biedt een idyllisch toevluchtsoord voor wijnliefhebbers. Dit wijnhuis produceert een indrukwekkende selectie van wijnen, waaronder een bekroonde rosé. Bezoekers kunnen genieten van rondleidingen door de wijngaarden, gevolgd door proeverijen in hun elegante proeflokaal, omgeven door de prachtige natuur van de Provence.

Les Caves du Roy, Saint-Tropez

Les Caves du Roy is een iconische nachtclub gelegen in het hart van Saint-Tropez. Deze luxueuze hotspot staat bekend om zijn opmerkelijke interieur, dat wordt gedomineerd door gouden ornamenten en weelderige fluwelen banken. Hier kun je genieten van een onvergetelijke avond uit, terwijl je nipt aan de beste champagne en wijnen uit de regio. Met een uitgebreide drankenkaart en exclusieve flessen die nergens anders te vinden zijn, is Les Caves du Roy de perfecte plek om te genieten van een glas champagne in stijl.

Château de Bellet, Nice

Château de Bellet, gelegen in de heuvels net ten noorden van Nice, is één van de meest prestigieuze wijnhuizen in de regio. Dit historische landgoed produceert een scala aan uitzonderlijke wijnen, waaronder de zeldzame en zeer gewaardeerde Bellet-wijn. Bezoekers kunnen genieten van rondleidingen door de wijngaarden en het wijnhuis, gevolgd door proeverijen van hun bekroonde wijnen, terwijl ze genieten van het panoramische uitzicht over de stad en de kustlijn.

La Route des Vins, Provence

Voor degenen die op zoek zijn naar een avontuurlijke manier om de wijnen van de Côte d'Azur te verkennen, is La Route des Vins een must. Deze pittoreske wijnroute strekt zich uit over de Provence en slingert zich door enkele van de mooiste landschappen van de regio. Onderweg kun je stoppen bij een aantal gerenommeerde wijnhuizen en lokale wijnboeren om hun heerlijke wijnen en champagnes te proeven.

De Côte d'Azur is ongetwijfeld een paradijs voor wijn- en champagneliefhebbers. Van historische wijnhuizen tot trendy nachtclubs, er zijn tal van plekken om te genieten van de beste lokale wijnen en champagnes die de regio te bieden heeft. Laat jezelf onderdompelen in de wereld van de Franse wijn en ervaar de rijke smaken en verfijnde aroma's die de Côte d'Azur zo'n onvergetelijke bestemming maken voor wijnliefhebbers uit de hele wereld.