De beste stranden voor gezinnen aan de Côte d'Azur

9 februari 2023
De beste stranden voor gezinnen aan de Côte d'Azur

De Côte d'Azur, ook wel bekend als de Franse Rivièra, is een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Europa. Met zijn azuurblauwe zee, prachtige zandstranden en idyllische kustplaatsjes is het geen wonder dat gezinnen van over de hele wereld hier hun zomervakantie doorbrengen. In dit artikel ontdek je een overzicht van de beste stranden voor gezinnen aan de Côte d'Azur.

Plage de la Garoupe, Antibes

Plage de la Garoupe in Antibes is een van de mooiste stranden van de Côte d'Azur en biedt een veilige en gezinsvriendelijke omgeving. Het strand is makkelijk bereikbaar en beschikt over tal van faciliteiten, waaronder restaurants, douches en toiletten. Het ondiepe water en de geleidelijke helling maken het strand perfect voor kleine kinderen. Bovendien is er een reddingsbrigade aanwezig om de veiligheid van de badgasten te garanderen.

Paloma Beach, Saint-Jean-Cap-Ferrat

Paloma Beach, gelegen in het pittoreske schiereiland Saint-Jean-Cap-Ferrat, is een klein stukje paradijs op aarde. Het strand is omgeven door prachtige natuur en biedt een rustige en serene sfeer, ideaal voor gezinnen die op zoek zijn naar ontspanning en quality time. Het heldere water en de zachte golven maken het een perfecte plek voor kinderen om te zwemmen en te spelen. Daarnaast zijn er verschillende restaurants en strandtenten in de buurt waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd met uitzicht op zee.

Plage de Pampelonne, Ramatuelle

Plage de Pampelonne is een van de meest iconische stranden van de Côte d'Azur en ligt vlakbij het beroemde stadje Saint-Tropez. Met zijn kilometerslange zandstrand en kristalheldere water is het een populaire bestemming voor gezinnen. Het strand is verdeeld in verschillende secties, waaronder openbare en privéstranden, en biedt voor elk wat wils. Het ondiepe water en de aanwezigheid van strandwachten zorgen voor een veilige zwemomgeving voor kinderen. Bovendien zijn er tal van watersportactiviteiten beschikbaar, zoals zeilen, windsurfen en paddleboarding.

Plage de la Mala, Cap d'Ail

Plage de la Mala, gelegen in het charmante stadje Cap d'Ail, is een verborgen parel aan de Côte d'Azur. Omringd door indrukwekkende kliffen en weelderige vegetatie, biedt dit afgelegen strand een unieke en rustige omgeving voor gezinnen. Het strand is alleen te voet bereikbaar via een pad en trappen, wat bijdraagt aan het gevoel van exclusiviteit. Het water is ondiep en kalm, ideaal voor kinderen om te zwemmen. Er zijn twee strandtenten waar je ligbedden kunt huren en genieten van een verfrissend drankje of een smakelijke lunch.

Plage de Gigaro, La Croix-Valmer

Plage de Gigaro, gelegen in het kleine stadje La Croix-Valmer, is een prachtig zandstrand omgeven door ongerepte natuur. Het strand is minder druk dan andere stranden aan de Côte d'Azur en biedt gezinnen een ontspannen en rustige sfeer. Het ondiepe water en de zachte golven zijn perfect voor kinderen om te zwemmen en te spelen. Nabij het strand zijn er verschillende wandelpaden die je kunt verkennen en genieten van het adembenemende uitzicht op de Middellandse Zee.

Plage du Midi, Cannes

Plage du Midi in Cannes is een populair zandstrand, vooral bij gezinnen. Het strand is gemakkelijk bereikbaar en beschikt over alle nodige faciliteiten, zoals douches, toiletten, restaurants en strandbars. Het water is ondiep en kalm, wat zorgt voor een veilige zwemomgeving voor kinderen. Daarnaast zijn er verschillende watersportactiviteiten beschikbaar, zoals kajakken, jetskiën en stand-up paddleboarding.

Plage des Marinieres, Villefranche-sur-Mer

Plage des Marinieres is het grootste strand van Villefranche-sur-Mer en is een uitstekende keuze voor gezinnen. Het strand is gemakkelijk bereikbaar en beschikt over tal van faciliteiten, waaronder douches, toiletten, restaurants en een speeltuin voor kinderen. Het water is ondiep en kalm, waardoor het een perfecte plek is voor kinderen om te zwemmen. Bovendien is er een reddingsbrigade aanwezig om de veiligheid van de badgasten te garanderen.

In conclusie, de Côte d'Azur biedt een schat aan prachtige stranden die perfect zijn voor gezinnen. Of je nu op zoek bent naar een rustige en afgelegen plek om te ontspannen of een levendig strand met tal van activiteiten, er is voor elk gezin een geschikt strand te vinden aan de Franse Rivièra.