De mooiste stranden van de Côte d'Azur

2 januari 2023
De mooiste stranden van de Côte d'Azur

De Côte d'Azur, ook wel bekend als de Franse Rivièra, is een van de meest iconische kustlijnen ter wereld. Met zijn kristalheldere water, witte zandstranden en overvloed aan zonneschijn, is het geen wonder dat het een favoriete vakantiebestemming is voor zowel beroemdheden als gewone toeristen. In dit artikel ontdekken we enkele van de mooiste stranden die de Côte d'Azur te bieden heeft.

1. Plage de Pampelonne (Saint-Tropez)

Plage de Pampelonne is wellicht het beroemdste strand van de Côte d'Azur en trekt al decennia lang jetsetters en beroemdheden. Dit uitgestrekte zandstrand, gelegen in de buurt van Saint-Tropez, is de perfecte plek om te zonnebaden, zwemmen en genieten van de luxe sfeer van de Franse Rivièra. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de trendy strandclubs, zoals Club 55 en Nikki Beach, die hun eigen privégedeelten van het strand beheren.

2. Plage de la Mala (Cap d'Ail)

Voor degenen die op zoek zijn naar een meer afgelegen en rustig strand, is Plage de la Mala een uitstekende keuze. Dit idyllische strand, gelegen aan de voet van steile kliffen in Cap d'Ail, is alleen te bereiken via een kronkelend pad of per boot. Het heldere turquoise water en het zachte zand maken het de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van de Côte d'Azur.

3. Paloma Beach (Saint-Jean-Cap-Ferrat)

Paloma Beach, gelegen op het schiereiland Saint-Jean-Cap-Ferrat, is een prachtig kiezelstrand dat bekend staat om zijn rustige wateren en prachtige omgeving. Omringd door pijnbomen en met uitzicht op de baai van Beaulieu-sur-Mer, is dit strand een favoriet bij zowel gezinnen als koppels. Er zijn verschillende restaurants en strandbars in de buurt, waar u kunt genieten van een heerlijke lunch met uitzicht op het water.

4. Plage des Marinières (Villefranche-sur-Mer)

Plage des Marinières is een van de meest schilderachtige stranden van de Côte d'Azur en biedt een prachtig uitzicht op de haven van Villefranche-sur-Mer. Dit lange, kiezelstrand is ideaal voor gezinnen, omdat het ondiepe water perfect is voor kinderen om te zwemmen en te spelen. Er zijn tal van restaurants en cafés langs de promenade, waardoor het een geweldige plek is om te ontspannen en te genieten van de zon.

5. Plage de l'Estagnol (Bormes-les-Mimosas)

Plage de l'Estagnol is een verborgen parel aan de Côte d'Azur en is gelegen in het hart van een prachtig beschermd natuurgebied. Dit kleine zandstrand is omgeven door weelderige vegetatie en biedt een rustige en afgelegen plek om te genieten van de zon en de zee. Het ondiepe, heldere water is perfect om te zwemmen en snorkelen, en er is zelfs een restaurant op het strand waar u kunt genieten van een heerlijke Provençaalse maaltijd.

6. Plage de la Garoupe (Antibes)

Plage de la Garoupe, gelegen aan de Cap d'Antibes, is een prachtig zandstrand dat bekend staat om zijn kalme water en mooie omgeving. Dit strand is ideaal voor gezinnen en biedt tal van watersportactiviteiten, zoals kajakken, paddleboarden en snorkelen. Er zijn verschillende strandclubs en restaurants in de buurt, waar u kunt ontspannen en genieten van een verfrissend drankje of een heerlijke maaltijd.

7. Plage de la Salis (Antibes)

Nog een prachtig strand in Antibes is Plage de la Salis. Dit zandstrand biedt een adembenemend uitzicht op de oude stad van Antibes en de omliggende bergen. Het is een populaire plek voor zowel toeristen als de lokale bevolking, en biedt tal van voorzieningen, zoals ligstoelen, parasols en een volleybalveld. Plage de la Salis is ook een geweldige plek om te windsurfen en kitesurfen.

8. Plage de la Gravette (Antibes)

Plage de la Gravette, gelegen aan de voet van de historische stadsmuren van Antibes, is een klein, beschut zandstrand dat ideaal is voor gezinnen met jonge kinderen. Het kalme, ondiepe water maakt het perfect voor zwemmen en spelen, en er zijn tal van restaurants en cafés in de buurt om een hapje te eten. Vergeet niet om een wandeling te maken door de oude stad van Antibes, met zijn smalle straatjes en charmante boetiekjes.

9. Plage de la Croisette (Cannes)

Plage de la Croisette is het beroemdste strand van Cannes en is gelegen langs de legendarische boulevard de la Croisette. Dit lange, zandstrand is de thuisbasis van enkele van de meest prestigieuze strandclubs en hotels aan de Côte d'Azur, en biedt een ongeëvenaarde sfeer van luxe en glamour. Breng een dag door met zonnebaden op een ligstoel, genietend van de zon en het uitzicht op de jachten in de haven.

10. Plage de la Fossette (Le Lavandou)

Plage de la Fossette, gelegen in het charmante stadje Le Lavandou, is een klein en afgelegen zandstrand dat perfect is voor een ontspannen dag aan zee. Omringd door rotsen en groene vegetatie, biedt dit strand een gevoel van privacy en rust dat moeilijk te vinden is op andere stranden aan de Côte d'Azur. Het heldere, turquoise water is ideaal om te zwemmen en snorkelen.

De Côte d'Azur biedt een schat aan prachtige stranden om te ontdekken en te genieten. Van de glamour van Plage de Pampelonne tot de rustige schoonheid van Plage de l'Estagnol, er is echt voor elk wat wils. Dus pak je zonnebril en strandlaken en ga op ontdekkingstocht langs de adembenemende kustlijn van de Franse Rivièra.