Ontdek de top 10 bezienswaardigheden van de Côte d’Azur en laat je betoveren!

4 augustus 2023
Ontdek de top 10 bezienswaardigheden van de Côte d’Azur en laat je betoveren!

De Côte d’Azur, ook wel bekend als de Franse Rivièra, is een prachtige kuststreek in het zuidoosten van Frankrijk. Met zijn azuurblauwe wateren, pittoreske dorpjes en weelderige landschappen trekt deze regio jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld aan. Of je nu op zoek bent naar culturele bezienswaardigheden, adembenemende natuur of gewoon wilt ontspannen op de stranden, de Côte d’Azur heeft voor ieder wat wils. In deze blogpost nemen we je mee langs de top 10 bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen tijdens je bezoek aan deze betoverende regio.

1. Cannes

Cannes is wereldberoemd vanwege het internationale filmfestival dat hier jaarlijks plaatsvindt. Maar deze glamoureuze stad heeft veel meer te bieden dan alleen rode lopers en filmsterren. Breng een bezoek aan de oude haven, waar je jachten kunt bewonderen die tot de verbeelding spreken, en geniet van een wandeling over de beroemde promenade La Croisette, met zijn luxueuze boetieks en chique hotels.

2. Nice

Nice, de hoofdstad van de Côte d’Azur, is een stad vol charme en elegantie. Wandel langs de promenade des Anglais en bewonder de prachtige architectuur, bezoek de kleurrijke bloemenmarkt op de Cours Saleya en geniet van een panoramisch uitzicht over de stad vanaf de Colline du Château. Vergeet ook niet om een duik te nemen in het kristalheldere water van het strand van Nice.

3. Monaco

Monaco, het minuscule onafhankelijke vorstendom aan de Côte d’Azur, is synoniem met luxe en rijkdom. Bezoek het wereldberoemde Casino de Monte-Carlo, bewonder de luxe jachten in de haven en geniet van het spectaculaire uitzicht vanaf het Prinselijk Paleis. Vergeet ook niet om een wandeling te maken door de smalle straatjes van de oude stad en een bezoek te brengen aan de prachtige kathedraal van Monaco.

4. Saint-Tropez

Saint-Tropez, ooit een klein vissersdorpje, is uitgegroeid tot een trendy bestemming voor jetsetters en beroemdheden. Breng een bezoek aan de beroemde haven, waar luxe jachten zij aan zij liggen, geniet van een heerlijke maaltijd in een van de chique restaurants en ontspan op een van de prachtige stranden. Vergeet ook niet om een wandeling te maken door de oude stad en de charmante straatjes te verkennen.

5. Antibes

Antibes is een charmante stad met een rijke geschiedenis en prachtige stranden. Bezoek het Picasso Museum, gevestigd in het Château Grimaldi, en bewonder de kunstwerken van de beroemde kunstenaar. Maak een wandeling door de oude stad en ontdek de smalle straatjes, kleurrijke huizen en levendige markten. Vergeet ook niet om te ontspannen op het prachtige zandstrand van Antibes.

6. Eze

Eze is een pittoresk dorpje gelegen op een heuveltop met een adembenemend uitzicht over de Middellandse Zee. Wandel door de smalle straatjes geplaveid met keien, bewonder de historische gebouwen en geniet van de rustige sfeer. Bezoek ook de exotische tuin van Eze, waar je kunt genieten van prachtige bloemen en planten.

7. Grasse

Grasse staat bekend als de parfumhoofdstad van de wereld. Bezoek een van de parfumerieën en leer alles over het maken van parfum. Maak een wandeling door de oude stad en bewonder de schilderachtige pleinen en charmante straatjes. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan het Internationaal Parfummuseum, waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van parfum.

8. Saint-Paul-de-Vence

Saint-Paul-de-Vence is een prachtig middeleeuws dorpje vol met kunstgalerijen en boetieks. Wandel door de smalle straatjes en bewonder de oude stenen huizen, bezoek de Fondation Maeght en ontdek hedendaagse kunstwerken. Geniet ook van het panoramische uitzicht over de omgeving vanaf de oude stadsmuren.

9. Menton

Menton is een charmante stad vol kleurrijke gebouwen en exotische tuinen. Bezoek de prachtige tuinen van de Serre de la Madone en de Jardin Botanique Exotique du Val Rahmeh, waar je kunt genieten van een overvloed aan bloemen en planten. Maak ook een wandeling langs de promenade du Soleil en geniet van het uitzicht op de azuurblauwe zee.

10. Îles de Lérins

De Îles de Lérins, bestaande uit de eilanden Sainte-Marguerite en Saint-Honorat, zijn een oase van rust en natuur. Neem de veerboot vanuit Cannes en ontdek de prachtige stranden, wandelpaden en historische bezienswaardigheden op deze eilanden. Breng ook een bezoek aan het Fort Royal op het eiland Sainte-Marguerite, waar de beroemde Man in het IJzeren Masker gevangen werd gehouden.

Of je nu op zoek bent naar glamour, cultuur, natuur of ontspanning, de Côte d’Azur heeft voor ieder wat wils. Met zijn adembenemende landschappen, levendige steden en pittoreske dorpjes zal deze regio je zeker betoveren. Dus pak je koffers en ontdek de top 10 bezienswaardigheden van de Côte d’Azur. Je zult er geen spijt van krijgen!