Ontdek het bruisende nachtleven van Côte d’Azur

17 juni 2023
Ontdek het bruisende nachtleven van Côte d’Azur

Als je denkt aan Côte d’Azur, dan denk je waarschijnlijk aan luxe jachten, zonovergoten stranden en mooie mensen. Maar deze prachtige Franse Rivièra biedt ook een bruisend nachtleven dat je niet wilt missen tijdens je reis. Hier zijn enkele van de beste plekken om te genieten van het lokale nachtleven.

Clubbing in Cannes

Als je op zoek bent naar een nachtclubervaring in Côte d’Azur, dan is Cannes de place to be. Het biedt een scala aan clubs, variërend van chique en exclusief tot casual en trendy. Een van de populairste clubs is de Palais Club, gelegen in het Palais des Festivals et des Congrès, die bekend staat om zijn extravagante feesten en optredens van beroemde DJ's. Een andere populaire club is Baoli, gelegen aan de haven van Cannes, waar je kunt dansen onder de sterrenhemel en kunt genieten van een spectaculair uitzicht op de zee.

Hippe bars in Nice

Nice biedt een meer relaxte en hippe sfeer dan Cannes. Het heeft een scala aan bars en clubs die geschikt zijn voor elk budget en smaak. Als je van cocktails houdt, dan moet je naar Le Bar du Negresco, gelegen in het historische Negresco Hotel. Deze bar biedt een elegante en chique sfeer, met een uitgebreide selectie van cocktails en een live pianist. Voor een meer casual sfeer moet je naar Wayne's Bar gaan, dat bekend staat om zijn vriendelijke sfeer, goede muziek en een pooltafel.

Feesten in Saint-Tropez

Saint-Tropez is een van de meest trendy locaties in Côte d’Azur, en het nachtleven is daarom ook ongeëvenaard. Als je op zoek bent naar een extravagante feestervaring, dan is VIP Room de club om te bezoeken. Het biedt een luxe sfeer, met een dansvloer die uitkijkt over de haven, en trekt regelmatig beroemdheden aan. Een andere populaire club is Les Caves du Roy, die bekend staat om zijn levendige sfeer en dansvloer vol met mooie mensen.

Jazz in Antibes

Als je op zoek bent naar iets anders dan de typische club- en barervaring, dan moet je naar Antibes gaan. Het heeft een bruisende jazzscene, met veel jazzbars en clubs die live muziek aanbieden. Een van de beste opties is Le Swing, een jazzbar die bekend staat om zijn goede sfeer en live optredens van lokale en internationale jazzmuzikanten. Een andere populaire optie is Le Bar du Port, gelegen in de haven van Antibes, waar je kunt genieten van een drankje terwijl je luistert naar live jazzmuziek.

Strandfeesten in Juan-les-Pins

Juan-les-Pins biedt een ander soort nachtleven dan de andere locaties op deze lijst. Het heeft een levendige strandfeest-scene, waar je kunt dansen in de open lucht terwijl je geniet van het uitzicht op de zee. Een van de populairste strandclubs is Plage Keller, gelegen aan het beroemde Juan-les-Pins-strand. Het biedt een chique en exclusieve sfeer, met een dansvloer op het zand en een uitgebreide selectie van cocktails. Andere populaire strandclubs zijn Le Cameleon, waar je kunt genieten van een ontspannen sfeer en live muziek, en La Voile Rouge, die bekend staat om zijn wilde feesten en optredens van beroemde DJ's.

Of je nu op zoek bent naar een chique nachtclubervaring of een ontspannen avondje uit op het strand, Côte d’Azur heeft voor iedereen iets te bieden. Dus trek je dansschoenen aan en maak je klaar om het bruisende nachtleven van deze prachtige Franse Rivièra te ontdekken!