Op ontdekkingstocht door de kleine dorpjes van de Côte d’Azur

21 september 2023
Op ontdekkingstocht door de kleine dorpjes van de Côte d’Azur

Ben je op zoek naar een unieke en authentieke ervaring tijdens je bezoek aan de Côte d'Azur? Laat dan de drukke badplaatsen zoals Nice en Cannes even achter je en ga op ontdekkingstocht door de charmante kleine dorpjes die deze prachtige regio te bieden heeft. Van pittoreske straatjes tot adembenemende uitzichten, de kleine dorpjes van de Côte d'Azur hebben alles om je betoverd en verrast achter te laten. In deze blogpost nemen we je mee op een reis langs enkele van de meest schilderachtige dorpjes die je niet mag missen tijdens je verblijf aan de Franse Rivièra.

Eze

Eze is een klein middeleeuws dorpje dat hoog op een heuvel ligt en uitkijkt over de Middellandse Zee. Dit dorpje staat bekend om zijn smalle geplaveide straatjes, kleurrijke bloemen en adembenemende uitzichten. Een hoogtepunt van een bezoek aan Eze is een wandeling naar de botanische tuin, waar je kunt genieten van prachtige planten en een panoramisch uitzicht over de kustlijn.

Saint-Paul-de-Vence

Saint-Paul-de-Vence is een van de oudste middeleeuwse dorpjes aan de Côte d'Azur en is een ware kunstenaarshaven. Het dorpje trekt al decennialang kunstenaars en beroemdheden aan vanwege zijn charmante straatjes en prachtige uitzichten. Wandel door de smalle steegjes, bezoek de vele kunstgalerijen en geniet van een glas wijn op een van de sfeervolle terrassen.

Gassin

Gassin is een klein dorpje gelegen op een heuveltop en biedt een adembenemend uitzicht op de Golf van Saint-Tropez. Dit charmante dorpje staat bekend om zijn geplaveide straatjes, oude stenen huizen en kleurrijke bloemen. Verken de smalle steegjes, geniet van de rustige sfeer en bewonder de prachtige architectuur terwijl je geniet van een heerlijke maaltijd in een van de lokale restaurants.

Mougins

Mougins is een pittoresk dorpje dat bekend staat om zijn gastronomie en kunst. Dit dorpje heeft talloze galeries en restaurants die een bezoek waard zijn. Wandel door de geplaveide straatjes, bewonder de oude stenen huizen en geniet van de heerlijke geuren die uit de vele restaurants opstijgen. Mougins is ook de perfecte plek voor fijnproevers, met een aantal gerenommeerde restaurants die heerlijke lokale gerechten serveren.

Villefranche-sur-Mer

Villefranche-sur-Mer is een charmant vissersdorpje gelegen aan de kust tussen Nice en Monaco. Dit dorpje staat bekend om zijn kleurrijke huizen, kronkelende straatjes en pittoreske haven. Wandel langs de waterkant, bezoek het oude fort en geniet van een ontspannen lunch in een van de vele restaurants met uitzicht op zee.

Antibes

Antibes is een levendig dorpje dat bekend staat om zijn bruisende markt, prachtige stranden en historische bezienswaardigheden. Bezoek het Picasso Museum, wandel door de oude stadsmuren en geniet van een duik in het azuurblauwe water. Antibes biedt ook een bruisend nachtleven, met tal van bars en clubs waar je tot in de vroege uurtjes kunt feesten.

De kleine dorpjes van de Côte d'Azur bieden een unieke en authentieke ervaring die je niet mag missen tijdens je bezoek aan deze prachtige regio. Van middeleeuwse straatjes tot adembenemende uitzichten, deze dorpjes hebben alles om je betoverd en verrast achter te laten. Dus laat de drukte van de badplaatsen achter je en ga op ontdekkingstocht door de kleine dorpjes van de Côte d'Azur. Je zult er geen spijt van krijgen!