Blogs

De Côte d'Azur, ook wel bekend als de Franse Rivièra, is een prachtige kuststreek in het zuidoosten van Frankrijk. Met zijn azuurblauwe water, pittoreske dorpjes en luxe jachthavens is het een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld. Op deze overzichtspagina vind je de beste artikelen over de Côte d'Azur, van de mooiste stranden tot de beste restaurants en bezienswaardigheden. Laat je inspireren voor jouw volgende vakantie naar deze schitterende regio.

 
14 juli 2023
Ontsnap naar Domaine de la Punta - een betoverende en luxueuze bestemming aan de Côte d'Azur. Ontdek de natuurlijke schoonheid, geniet van luxe villa's, verken de omgeving en ontspan op de prachtige stranden. Proef de lokale keuken en neem deel aan activiteiten en evenementen op het landgoed. Plan vandaag nog je droomvakantie!
 
11 juli 2023
Ontdek Village de Villefranche-sur-Mer: charmant dorpje aan de Franse Rivièra met prachtige stranden, geschiedenis en lekker eten.
 
8 juli 2023
Ontdek de middeleeuwse kathedraal van Saint-Paul-de-Mausole in Saint-Rémy-de-Provence, een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in de regio en een unieke kans om de geschiedenis en architectuur van de middeleeuwen te ontdekken.
 
26 juni 2023
Als je op zoek bent naar een spectaculair uitzicht over de Franse Rivièra, dan is Mont Boron een must-see attractie. Gelegen op een heuvel met uitzicht op de baai van Nice, biedt deze bergtop een adembenemende ervaring voor iedereen die houdt van natuurlijke schoonheid en prachtige vergezichten.
 
23 juni 2023
De Côte d'Azur staat niet alleen bekend om haar prachtige stranden en luxe resorts, maar ook om haar rijke cultuur en geschiedenis. In deze blogpost delen we de beste plekken om te genieten van festivals en feesten en zo de lokale cultuur te beleven.
 
17 juni 2023
Ontdek het veelzijdige nachtleven van Côte d’Azur, waar luxe nachtclubs en hippe bars naast levendige strandfeesten en bruisende jazzbars te vinden zijn. Hier zijn enkele van de beste plekken om te genieten van het lokale nachtleven.
 
14 juni 2023
Côte d'Azur is een prachtige vakantiebestemming met een uitgestrekt landschap van heuvels, bergen, bossen en kustlijnen. Hier zijn enkele van de mooiste plekken om te genieten van het lokale landschap in deze mediterrane regio.
 
11 juni 2023
De Côte d’Azur is niet alleen bekend om zijn zon, zee en strand, maar ook om zijn bloeiende kunstscene. Ontdek in deze blogpost de beste plekken om te genieten van de lokale kunst, van musea gewijd aan beroemde kunstenaars tot ateliers en galerijen in pittoreske steden.
 
8 juni 2023
Ontdek het charmante en authentieke dorpje Ramatuelle, gelegen op een heuvel met uitzicht op de Middellandse Zee. In deze blogpost lees je alles over de rijke geschiedenis, bezienswaardigheden en activiteiten van deze verborgen parel aan de Côte d'Azur.
 
2 juni 2023
Het Palais des Festivals is een iconisch gebouw in Cannes, Frankrijk en het middelpunt van het jaarlijkse Cannes Film Festival. Het gebouw is ontworpen in de art deco-stijl en trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit de hele wereld. Lees verder om meer te weten te komen over de geschiedenis, het ontwerp en wat te doen in het Palais des Festivals.
 
30 mei 2023
Saint-Rémy-de-Provence is een charmant stadje gelegen in de prachtige regio van de Côte d'Azur, bekend om zijn geschiedenis, cultuur en adembenemende landschappen. Een van de meest opvallende bezienswaardigheden is de betoverende middeleeuwse kathedraal van Saint-Paul-de-Mausole, waarvan we de geschiedenis, het ontwerp en de artistieke schatten zullen verkennen.
 
27 mei 2023
Saint-Tropez staat bekend om zijn luxe levensstijl, maar het historische centrum van de stad biedt een charmante reis door de tijd met zijn smalle straatjes, oude gebouwen en adembenemende uitzichten. In deze blogpost nemen we je mee op een reis door het historische hart van Saint-Tropez, waar je de tijdloze schoonheid van de stad zult ontdekken.
 
24 mei 2023
Als je de Côte d'Azur bezoekt en geïnteresseerd bent in kunst en cultuur, mag je het Musée National Marc Chagall in Nice niet missen. Dit museum, gewijd aan de werken van de beroemde Russisch-Franse kunstenaar, biedt een bijzondere ervaring in kleur en spiritualiteit.
 
21 mei 2023
De Côte d'Azur is een betoverende regio met sprankelende azuurblauwe wateren en historische steden die reizigers van over de hele wereld aantrekt. Een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in dit paradijselijke landschap is het adembenemende uitzicht vanaf de bergtop van Mont Boron.
 
18 mei 2023
De Côte d'Azur is niet alleen een prachtige regio met luxueuze badplaatsen en pittoreske dorpjes, maar ook de thuisbasis van enkele van de meest levendige en kleurrijke festivals en feesten in Europa. In deze blogpost nemen we je mee op een reis langs de beste plekken om te genieten van de lokale festivals en feesten aan de Côte d'Azur.