Blogs

De Côte d'Azur, ook wel bekend als de Franse Rivièra, is een prachtige kuststreek in het zuidoosten van Frankrijk. Met zijn azuurblauwe water, pittoreske dorpjes en luxe jachthavens is het een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld. Op deze overzichtspagina vind je de beste artikelen over de Côte d'Azur, van de mooiste stranden tot de beste restaurants en bezienswaardigheden. Laat je inspireren voor jouw volgende vakantie naar deze schitterende regio.

 
15 mei 2023
De Côte d'Azur is niet alleen bekend om zijn stranden en luxe resorts, maar herbergt ook een groot aantal prachtige kerken en kathedralen. In dit artikel nemen we je mee op een tocht langs enkele van de meest opmerkelijke religieuze gebouwen aan de Franse Rivièra.
 
12 mei 2023
De Côte d'Azur is niet alleen bekend om zijn prachtige stranden en luxe levensstijl, maar ook om zijn bruisende nachtleven. Ontdek de beste plekken om te genieten van het lokale nachtleven aan de Franse Rivièra, van Saint-Tropez tot Monaco.
 
9 mei 2023
De Côte d'Azur, ook wel de Franse Rivièra genoemd, is een populaire vakantiebestemming vanwege zijn prachtige kustlijn, charmante dorpjes en adembenemende landschappen. In dit artikel delen we de beste plekken om te genieten van het lokale landschap aan de Côte d'Azur.
 
6 mei 2023
De Côte d'Azur is niet alleen een plek van schoonheid en geschiedenis, maar ook van cultuur en kunst. Ontdek enkele van de beste plekken om te genieten van lokale kunst aan de Franse Rivièra, van wereldberoemde musea tot charmante kunstgalerijen en pittoreske dorpjes waar kunst een integraal onderdeel is van het dagelijks leven.
 
3 mei 2023
Ontdek de verborgen parel van de Côte d'Azur: het betoverende dorpje Ramatuelle. Gelegen op een heuvel met uitzicht op de Middellandse Zee, biedt dit middeleeuwse dorpje een rijke geschiedenis, charmante straatjes, culturele evenementen en adembenemende natuurlijke landschappen.
 
1 mei 2023
Het Château de la Napoule is een betoverend middeleeuws kasteel gelegen in Mandelieu-la-Napoule aan de Côte d'Azur. In dit blogartikel ontdek je de geschiedenis, architectuur en culturele betekenis van dit unieke kasteel, dat niet alleen een fascinerende bezienswaardigheid is, maar ook een levendig cultureel centrum dat het hele jaar door evenementen en workshops organiseert.
 
26 april 2023
Het Palais des Festivals in Cannes is een van de meest prestigieuze en iconische gebouwen aan de Franse Rivièra en trekt jaarlijks bezoekers van over de hele wereld. Het is niet alleen bekend vanwege het Internationale Filmfestival van Cannes, maar ook vanwege andere belangrijke professionele en culturele evenementen.
 
23 april 2023
Ontdek het historische centrum van Saint-Tropez, een betoverende reis door de tijd. Lees alles over de geschiedenis, charme van de smalle straatjes, de indrukwekkende Citadel, de levendige haven, de inspirerende kunstscene en de beroemde stranden van Pampelonne in dit blogartikel.
 
21 april 2023
Ontdek de indrukwekkende collectie van het Musée National Marc Chagall in Nice, een eerbetoon aan de beroemde kunstenaar en een oase van kunst en cultuur aan de prachtige Côte d'Azur.
 
15 april 2023
Ontdek het adembenemende uitzicht vanaf de bergtop van Mont Boron, een natuurlijk park in het hart van Nice en een must-visit bestemming voor iedereen die de Franse Rivièra bezoekt. In dit artikel delen we alle hoogtepunten van deze plek en geven we handige tips voor je bezoek.
 
12 april 2023
De Côte d'Azur, een van de meest populaire vakantiebestemmingen ter wereld, biedt niet alleen prachtige stranden en een glamoureuze levensstijl, maar ook een breed scala aan lokale festivals en feesten. In dit blogbericht delen we onze top vijf favoriete plekken aan de Côte d'Azur om te genieten van deze spectaculaire evenementen.
 
9 april 2023
De Côte d'Azur is niet alleen bekend om zijn prachtige stranden en glamoureuze badplaatsen, maar ook om zijn rijke artistieke erfgoed, waaronder een schat aan prachtige kerken en kathedralen. In dit blogartikel nemen we je mee op een rondleiding langs enkele van de meest indrukwekkende en historisch belangrijke religieuze gebouwen die je kunt vinden aan de Franse Rivièra.
 
4 april 2023
Ontdek de beste plekken om te genieten van het bruisende nachtleven aan de Côte d'Azur, van trendy bars en clubs tot gezellige pubs en lounges. Bereid je voor op een onvergetelijke avond uit en ontdek hier onze aanraders.
 
28 maart 2023
De Côte d'Azur, een regio in het zuidoosten van Frankrijk, staat bekend om zijn luxe resorts, prachtige stranden en pittoreske dorpjes. In dit artikel nemen we je mee naar de beste plekken om te genieten van het lokale landschap aan de Côte d'Azur.
 
25 maart 2023
De Côte d'Azur is niet alleen bekend om zijn prachtige kustlijn en luxe levensstijl, maar ook om zijn rijke culturele geschiedenis en kunst. Ontdek enkele van de beste plekken om te genieten van lokale kunst in dit blogartikel.