Blogs

De Côte d'Azur, ook wel bekend als de Franse Rivièra, is een prachtige kuststreek in het zuidoosten van Frankrijk. Met zijn azuurblauwe water, pittoreske dorpjes en luxe jachthavens is het een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld. Op deze overzichtspagina vind je de beste artikelen over de Côte d'Azur, van de mooiste stranden tot de beste restaurants en bezienswaardigheden. Laat je inspireren voor jouw volgende vakantie naar deze schitterende regio.

 
24 maart 2023
Ramatuelle, een verborgen juweeltje aan de Côte d'Azur, biedt bezoekers een charmante mix van geschiedenis, natuur en cultuur. In deze blog nemen we je mee op een rondleiding door het middeleeuwse dorp en ontdekken we de vele redenen waarom Ramatuelle een must-see bestemming is tijdens je reis naar de Franse Rivièra.
 
20 maart 2023
Ontdek de charme en geschiedenis van het betoverende middeleeuwse kasteel Château de la Napoule in Mandelieu-la-Napoule, een unieke mix van kunst, cultuur en romantiek aan de Côte d'Azur.
 
17 maart 2023
Het Palais des Festivals in Cannes is een beroemd gebouw dat symbool staat voor glamour en cultuur aan de Côte d'Azur. In deze blogpost ontdek je de geschiedenis, architectuur en evenementen die van dit gebouw een belangrijk onderdeel maken van het culturele en economische leven van Cannes en de regio.
 
13 maart 2023
De Middeleeuwse Kathedraal van Saint-Paul-de-Mausole in Saint-Rémy-de-Provence is een architectonisch meesterwerk dat je niet mag missen tijdens een bezoek aan de Côte d'Azur. Dit historische monument, gebouwd in de 11e en 12e eeuw, is een prachtig voorbeeld van romaanse architectuur en staat bekend om de serene en spirituele sfeer die het uitstraalt.
 
8 maart 2023
Het historische centrum van Saint-Tropez is meer dan alleen maar luxe jachten en bruisende nachtleven. Het heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Griekse en Romeinse tijd en nodigt uit tot een betoverende reis door de tijd.
 
6 maart 2023
Als je geïnteresseerd bent in de kunstwereld van de 20e eeuw, mag een bezoek aan het Musée National Marc Chagall in Nice zeker niet ontbreken op je bucketlist. Dit bijzondere museum is gewijd aan de Russisch-Franse kunstenaar Marc Chagall en biedt een unieke collectie van zijn werken, evenals een serene en contemplatieve omgeving om van zijn kunst te genieten.
 
4 maart 2023
Ontdek de geschiedenis, architectuur en politieke betekenis van het Fort de Brégançon, de officiële zomerresidentie van de Franse president gelegen op een spectaculair schiereiland aan de Middellandse Zeekust.
 
1 maart 2023
De Côte d'Azur staat bekend om zijn azuurblauwe wateren en luxe levensstijl, maar er zijn nog tal van andere betoverende plekken om te ontdekken in dit prachtige gebied. In dit blogartikel nemen we je mee op een reis naar de top van Mont Boron, waar je kunt genieten van een van de meest spectaculaire uitzichten aan de Côte d'Azur.
 
26 februari 2023
De Côte d'Azur is niet alleen bekend om zijn prachtige stranden en landschappen, maar ook om zijn levendige festivals en feesten. In deze blog post delen we enkele van de beste plekken waar je kunt genieten van de kleurrijke evenementen aan de Franse Rivièra.
 
21 februari 2023
De Côte d'Azur, bekend om zijn prachtige kustlijn en luxe resorts, heeft ook een aantal historisch belangrijke en architecturaal indrukwekkende kerken en kathedralen die zeker een bezoek waard zijn. In dit artikel verkennen we enkele van de meest bijzondere kerken en kathedralen aan de Côte d'Azur.
 
19 februari 2023
De Côte d'Azur staat bekend om zijn prachtige landschappen en luxe resorts, maar wist je dat deze kustlijn ook een bruisend nachtleven heeft? In deze blogpost ontdek je de beste plekken om te genieten van het lokale nachtleven aan de Franse Rivièra, van chique clubs tot gezellige pubs.
 
15 februari 2023
De Côte d'Azur, ook wel de Franse Rivièra genoemd, is een geliefde vakantiebestemming vanwege de adembenemende landschappen, charmante kustplaatsjes en prachtige stranden. In dit artikel ontdek je enkele van de beste plekken om het lokale landschap te verkennen en te waarderen.
 
13 februari 2023
De Côte d'Azur is niet alleen bekend om zijn schitterende stranden en luxe jachthavens, maar ook om de beste wijnen en champagnes die Frankrijk te bieden heeft. In dit blog artikel ontdek je enkele van de meest onvergetelijke wijn- en champagnebelevenissen die je kunt vinden aan de Côte d'Azur.
 
9 februari 2023
De Côte d'Azur is een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Europa, vooral onder gezinnen. In dit artikel ontdek je een overzicht van de beste stranden aan de Franse Rivièra die veilig en gezinsvriendelijk zijn.
 
7 februari 2023
De Côte d'Azur staat bekend om zijn adembenemende landschap, luxe resorts en ongeëvenaarde culinaire scene. In dit artikel delen we tips over hoe je de lokale gastronomie het beste kunt verkennen en ervan kunt genieten.